U sklopu kolegija Dizajn i kriza na Tekstilnom odsjeku u Bihaću će gostovati grafički dizajner sa adresom u Bihaću Damir Midžić. Radi se o posljednjem gostujućem predavanju u okviru pomenutog kolegija. Midžić će održati predavanje Redizajniranje stvarnosti.

 

Predavanje će biti održano na Tehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću u ponedjeljak 29. maja u 10.00h u Laboratoriji dizajna (prizemlje). Predavanje je otvoreno za studente svih godina Tekstilnog odsjeka i širu javnost.

Redizajniranje stvarnosti

Kakve su mogućnosti na polju dizajna u post-industrijskom društvu? Može li konvencionalna edukacija na polju dizajna biti dovoljna za cjeloživotni poslovni uspjeh? Ovo predavanje i radionica baziraju se na osobnom iskustvu i predstavljaju prakse koje se tiču vremena od Midžićevog obrazovanja na Odsjeku za grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, sve do kreiranja boutique deseign agencije Damir Design & Co sa adresom u Bihaću. Također, predavanje i radionica će omogućiti detaljan uvid u Midžićev osobni dizajnerski opus kao i korištene PR strategije naglašavajući pitanje kako se kurira sopstvena dizajnerska produkcija i kako se ona prezentira široj publici, klijentima i javnosti? Kreativni dio radionice pokušaće detektirati i mapirati glavne korake u pravcu moguće sistematizacije, dokumentacije i vizualizacije osobnog dizajnerskog portfolja.

Damir Midžić je grafični dizajner i voditelj boutique agencije Damir Design & Co sa adresom u Bihaću. Midžić je autor brojnih likovnih rješenja, vizuala i identiteta. Njegov dizajn je mnogostruko nagrađivan u zemlji i inostranstvu. Smatra se jednim od najagilnijih i najplodnijih dizajnera na području Bihaća od devedesetih godina 20. vijeka naovamo.

Advertisements