U prvoj sedmici mjeseca maja na Tekstilnom odsjeku a u sklopu projekta Dizajn i kriza gostovaće profesor sa američkog University of Michigan Endi Poskovic. Prof. Poskovic ce voditi višednevnu radionicu Tjelesni produžeci (istraživanje materijala kao procesa generiranja izražaja) koja će studente uvesti u umjetnički istraživački proces promišljanja materijala u kontekstu ljudske tjelesnosti.

Radionica će biti održana u Laboratoriji dizajna Tehničkog fakulteta UNBI tokom četvrtka 4.05., petka 5.05., subote 6.05. sa zaključnom prezentacijom projekta u ponedjeljak 8.05.2017. godine.

Tjelesni produžeci (istraživanje materijala kao procesa generiranja izražaja)

Ova radionica istražuje mogućnosti korištenje papira i kartona kao konstruktivnih materijala, koji će kroz razne načine operativnosti (montaža, asamblaž) biti oblikovani kao svojevrsni tjelesni produžeci. Želja je da se proširi značenje i razumijevanje tijela te njegovih mogućnosti i ograničenja u kojima se produžeci oblikovani od papirnih konstrukcija percepiraju manje kao kostimi a mnogoviše kao načini individualnog kreativnog imaginarija.

Endi Poskovic je umjetnik i profesor na Penny W. Stamps School of Art and Design (University of Michigan). Bavi se umjetničkim istraživanjem široke lepeze grafičkih tehnika visokog i plošnog tiska.

Advertisements