Uz selekciju kolegija za akademsku godinu 2016/2017 u okviru projekta Patterns Lectures, objavljena je brošura kao svojevrsni vodič kroz sve nagrađene kolegije. U brošuri je pobrojano dvanaest kolegija iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Rumunije, Srbije i Slovačke. Svaki nagrađeni kolegij zastupljen je sa osnovnim informacijama o svojoj strukturi kroz kratki sažetak o glavnim ciljevima kolegija, o gostujućim predavačima i njihovim institucijama te kratka biografija profesora koji je osmislio nagrađeni kolegij i o tačnom vremenu izvođenja kolegija. Kolegij Dizajn i kriza nalazi se na samom početku publikacije u abecednom nizu pod slovom “b” za Bosnu i Hercegovinu.

Teme koje su zastupljene u ovoj akademskoj godini su iz savremene umjetnosti, društvenih promjena, političkog aktivizma, kulture protesta, rodnih pitanja, manjina, digitalnih žanrova i usmene historije.

Izdavač brošure su Erste Stiftung i WUS Austria iz Beča. Urednici su Christiane Erharter, Michaela Handke i Marc Schwärzli.

Brošura je dostupna u biblioteci Tehničkog fakulteta UNBI u sekciji Tekstilnog odsjeka ali ju je moguće preuzeti i u pdf formatu ili čitati na ISSUU.

Advertisements